Udruženje Jednake mogućnosti, kao neoprofitna, nevladina organizacija, započela je u ponedeljak 11.08.2003. obuku na računarima 14 prosvetnih radnica koje su za tu priliku došle iz cele Srbije.

Seminar je trajao do 15. avgusta u Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta, a prve polaznice seminara su učiteljice iz škola u okolini Kraljeva, Kragujevca, Leskovca, Vranja, Bora, Aranđelovca i sa Kopaonika.

Ovo je nastavak projekta udruženja „Info-komunikacija za škole“ u okviru kojeg je kompjuterska oprema sakupljana i dostavljana ruralnim sredinama. Ceo pokret je u znaku Ujedinjenih nacija i Međunarodne unije za telekomunikacije, koje su pokrenule Radnu grupu za pitanje ravnopravnosti polova u telekomunikacijama – izjavila je za Tanjug potpredsednica Udruženja Divna Vučković.

Udruženje Jednake mogućnosti osnovano je 2002. godine, primenjuje dostignuća u ravnopravnosti i jednakosti polova Međunarodne unije telekomunikacija iz Ženeve u telekomunikacijama Srbije i Crne Gore. Jedna od prethodnih akcija Udruženja bila je donacija računara isturenom odeljenju osnovne škole „Sutjeska“ na Kopaoniku u martu 2002. godine, kada je za vreme ICT Simpozijuma YU INFO 2002 kompanija Ericsson poklonila računar, štampač i multimedijalne materijale za nastavu omogućivši prve korake na računarima za đake te kopaoničke škole.

(Tanjug) Objavljeno u dnevnom listu Politika, sreda 13. avgust 2003.